Helin uusi elämä

Osallistuin tänä keväänä naisten kympille. Tapahtumasta on jo hetki aikaa, mutta se ei ole suoritukseni tuomaa ihanaa ja mahtavaa fiilistä himmentänyt – ei sitten yhtään! Ajakseni tuli tunti ja vartti. Salainen toiveeni oli päästä puolentoista tunnin sisään, mitä en uskaltanut sanoa ääneen – edes itselleni. Paremmin kävi. Olen aivan ällikällä lyöty ja supermielissäni tuosta(kin) saavutuksesta.

Vanha elämä

Tarinani ennen Naisten Kymppiä on sellainen, että vajaat kaksi vuotta sitten mietin: ”Ei mun elämä voi olla tässä!”. Olin hyvin ylipainoinen ja voin kaikin puolin muutenkin huonosti. Työterveyslääkäri oli jo maininnut diabeteksen vaaran pari vuotta aikaisemmin. Liikuntaa olin harrastanut ei-niin-hyvällä menestyksellä, vaikka nuorempana tanssin paljon. Tuolloin, pari vuotta sitten kesällä, päätin, että diabetestähän mulle ei tule! Tiesin tähän vaaraan olevan syynä vain ja ainoastaan väärät ruoat, ruokailutavat, liikkumattomuus, jne.

Heli_ennen(Heli tammikuussa 2011)

Vakituiset tanssitunnit eivät enää mulle sopineet, koska monta kertaa liian tunnollisena uhrasin tanssitunnit pitkille työpäiville ja rästiin jääneistä tunneista tuli stressiä ottaa niitä ns. takaisin. Niinpä mietin, että personal trainer voisi olla mulle ainoa vaihtoehto siinä kohtaa, vaikka kuntosali ei olisi voinut mua vähempää kiinnostaa. Sittenminhän mä olen yllättänyt itseni tässä asiassa 100-prosenttisesti.

Uusi elämä – sain itseni takaisin

Sain ekan ohjelman ja samalla laitettiin ruokavalio uusiksi ja kuntoon. Treenaaminen on ollut alusta asti tosi kivaa ja mukavaa. Sen lisäksi on tullut kuntonyrkkeilyä, weight trainingiä ja kävelylenkit. Noin kymmenessä kuukaudessa, heinäkuussa 2012, huomasin pudottaneeni 17 kiloa!

Painonpudotus ei ollut se päätarkoitus treenin aloittamisessa, vaan oman hyvinvointini kokonaisvaltainen parantaminen – ja sen mä olen tehnyt. Olen ehdottomasti elämäni kunnossa kaikin puolin nyt, kun olen 40+-vuotias. Kun kävelylenkit eivät enää oikein riittäneet ja jalat ottivat välillä muutaman juoksuaskeleen, niin ajattelin, josko pystyisin suoriutumaan Naisten Kympistä. Siis minä, joka olen aina inhonnut juoksemista.

Näin sitä ihanasti yllättää itsensä monet kerrat uusilla treenialuevaltauksilla. Seuraavat ovat jo mielessä, sillä treeninälkä on SUURI.

Elämänmuutokseni myötä olen saanut itseni takaisin!

Aurinkoa ja kivoja treenejä kaikille,

Heli

Heli_naisten_kymppi

(Heli naisten kympillä 2013)

Fitlandian fitspiration-tarinoissa nostetaan esille tavallisten ihmisten erilaisia ja omanlaisia tarinoita siitä miten liikkuminen on muuttanut heidän elämäänsä. Jos haluat jakaa tarinasi fitlandian sivulla ja inspiroida muita naisia, laita sähköpostia osoitteeseen info@fitlandia.fi ja kerro lyhyesti taustasi ja tarinasi!