Juoksija – älä anna talven yllättää!

Äärimmäiset talviolosuhteet – lumituiskut, jäiset lenkkipolut ja kovat pakkaset – ovat välillä todellinen haaste talvella harjoittelevalle juoksijalle. Kuinka toteuttaa treeniohjelmaa karuista talvisäistä huolimatta? Tässä siihen parhaat vinkit!

1. Jaa lenkkisi kahteen osaan. Jos pitkän lenkin aamuna sää näyttäytyy iljettävänä, pilko pitkiksesi osiin. Käy juoksemassa puolet lenkistä aamulla ja puolet illalla, jolloin hankalasta säästä selviytyminen tuntuu helpommalta.

2. Siirry juoksumatolle tai sisähalliin. Monet pitävät matolla tai hallissa juoksemista tylsänä, mutta jos olosuhteet ulkona ovat kehnot, siirtyminen sisäoloihin kannattaa. Erityisesti reippaammat juoksuharjoitukset kannattaa pyrkiä tekemään hyvissä olosuhteissa hangessa tarpomisen sijaan. Tylsyyden voi välttää esimerkiksi kuuntelemalla musiikkia tai juoksemalla kaverin kanssa.

Talvijuoksu_fitlandia

3. Vaihda treenejä päittäin. Pidä lepopäivä tai tekemässä vain lyhyt lenkki lumituiskupäivänä sen sijaan, että juoksisit ohjelmaan merkatun pitkiksen – varsinkin, jos seuraavalle päivälle on ennustettu hyvää säätä.

4. Treenaa monipuolisesti. Jos juoksuohjelman noudattaminen tuntuu hankalalta, muista myös muut urheilumahdollisuudet. Käy hiihtämässä, tai kovien pakkasten yllättäessä ilmottaudu spinning-tunnille tai mene uimaan.

5. Mene fiilispohjalta. Jos treeniohjelman seuraaminen on vallitsevien sääolosuhteiden vuoksi kertakaikkisen mahdontonta, on tärkeintä, että teet edes jotain. Käy kävelemässä umpihangessa tai tee kotijumppaa. Huono keli ei voi jatkua loputtomiin, ja pian puhkut halusta päästä juoksemaan!

Piditkö artikkelista? Tykkää toki alla tai jaa kavereillesi! ;)

Päivitetty viimeksi 13.01.2015

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimituksesta vastaavat liikunta- ja terveysalan ammattilaiset. Loimme FITLANDIA.fi-yhteisön, jotta löytäisit yhdestä ja samasta paikasta luotettavan ja inspiroivan tiedon terveellisen ja liikunnallisen elämän edistämiseksi ja paremman fiiliksen saavuttamiseksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *