Kesäinen kahvakuulatreeni

Mikäs sen parempaa kuin tehdä koko kroppaa vahvistava ja sykettä nostattava kahvakuulatreeni ulkona kesäisessä säässä auringon lämmittäessä. Tätä kahvakuulakuntopiiriä varten et tarvitse muita välineitä kuin kahvakuulan. Vielä tehokkaamman treenin saat, jos sinulla on käytettävissäsi pari eripainoista kuulaa.

Tee kutakin liikettä 30-60s oman kuntosi mukaan ja pidä liikkeiden välissä 20s tauko. Kun olet tehnyt kaikki viisi liikettä, pidä 2 -3 minuuttia palautusta ja aloita toinen kierros. Tee yhteensä kolme kierrosta.

 

1. Etuheilautus

IMG_1901

Huomoitavaa liikeessä: kädet ja hartiat ovat ”rentoina” ja jalat ja lantio tekevät työn ja saattavat kuulan liikkeelle. Jos olet epävarma tekniikasta, katso Fitlandian tekniikkavideo ”etuheilautuksen tekniikka”.

 –

2. Etukyykky

IMG_1904

Huomioitavaa liikkeessä: Noin hartioiden levyinen haara-asento, paino pysyy kantapäillä koko liikkeen ajan ja selkä pysyy suorana.

3. Päkiöillenousu

IMG_1912

IMG_1910

Huomioitavaa liikkeessä: Lähde hartioiden levyisestä seisoma-asennosta. Nouse niin korkealle ”varpaiden päälle” kuin pystyt ja pysy ylhäällä 2-5s. Laskeudu sitten hallitusti ja ”hidastetusti” alas.

4. Hauiskääntö-pystypunnerrus-ojentajapunnerrus

IMG_1907

IMG_1912

IMG_1909

IMG_1908

 Huomioitavaa liikkeessä: Pyri pitämään vartalosi suorassa koko liikeen ajan keskittymällä jännittämään vatsalihaksiasi. Kroppa tiukkana pakettina!

5. Sivutaivutus

IMG_1915

Huomioitavaa liikkeessä: Aseta jalkasi hartioidesi leveydelle. Nosta kätesi suoraksi siten että kahvakuula on suoraan pääsi yläpuolella. Lähde viemään tästä asennosta käsiä toiselle sivullesi niin pitkälle, että lantiosi ei lähde ”korjaamaan liikettä” toiseen suuntaan. Taivuta vain siis niin pitkälle kuin pystyt pitämään keskivartalon ja lantion lähtöasennossa. Kun olet taivuttanut riittävän pitkälle sivulle, palauta kädet ja kuula pään päälle ja toista toiselle puolelle!

 

Lisää treenivinkkejä löydät Fitlandian facebook-sivulta  – käy tykkäämässä!

Päivitetty viimeksi 27.07.2015

 

 

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimituksesta vastaavat liikunta- ja terveysalan ammattilaiset. Loimme FITLANDIA.fi-yhteisön, jotta löytäisit yhdestä ja samasta paikasta luotettavan ja inspiroivan tiedon terveellisen ja liikunnallisen elämän edistämiseksi ja paremman fiiliksen saavuttamiseksi.

Kommentit (2)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *