Kevyitä herkkureseptejä

Tässä olisi muutama kevyt resepti Fitlandian lukijoille:

1. Sokerittomat marengit

– 3 valkuaista

– 2,5dl makeutusjauhetta

– 0,5 tl etikkaa

–> Vaahdota

– 1tl perunajauhoja TAI 0,5tl perunajauhoja ja 1tl kaakaojauhetta

–> vaahdota hetki ja laita pellille pieniksi nokareiksi tai kekseiksi

–> Uuniin 1-1,5h 120C

–> uuni kiinni ja luukku auki, pidä vielä 1-2h kuivumassa

2. Mansikkasorbetti

-500g mansikoita soseeksi (käytin pakastettavia)

-1,5dl vettä

-1dl sukrinia (tai sokeria)

– 2 valkuaista kevyeksi vaahdoksi

– 1rkl sitruunamehua

Sulata sokeri/sukrin veteen kattilassa, lisää sose ja keitä hetki. Lisää sitruuma ja jäähdytä. Sekoita valkuaisvaahtoon ja nosta pakastimeen. Sekoita voimakkaasti puolen tunnin välein muutaman kerran. Kun koostumus on vielä vaahtomaista, mutta kovaa, niin on hyvä syötäväksi. Voit myös pakastaa kunnolla ja ottaa sulamaan vähän ennen tarjoilua hetkeksi.

3. Unelmakeveä marjavaahto

– 1 dl vissyä

– 2 dl rasvatonta maitoa

– 0,5dl vettä, johon liotetaan 4 liivatelehteä / 10g liivatejauhetta

–> Sekoita tehosekoittimella/vaahdottimella vaahdoksi

– 100-200g kylmää marjasosetta (piltti, oikeita marjoja…)

–> Lisää sekaan ja sekoita vielä. Laita makeutusainetta maun mukaan.

Pakkaseen 15min tai jääkaappi 1h.

Helppo ja todella kevyt. Ja uskokaa pois, hyvääkin ainesluetteloon nähden ;)

Toinen vaihtoehto on käyttää pelkkää maitoa.

Kolmas vaihtoehto on laittaa 2dl vissyä ja 1dl maitoa ja jättää vähän lötkymmäksi –> kerrosjälkkäri jossa hyytelö pohjalla ja vaahto päällä!

Myös marjanpalat jää pohjalle, joten saa kerrostettua paremmin hyytelön pohjalle ja vaahdon päälle. Näin teen yleensä itse. Ja sillon ei kylmiä marjoja, ettei jähmety liian nopeaa.

Fitlandia.fi – naisille jotka juoksevat omia polkujaan

 

Sanna Ketonen

Sanna Ketonen

Kirjoittaja on lääkäri sekä Body Fitnessin tulokkaiden Suomen Mestari 2012 ja yleisen sarjan SM 5. 2013 -163cm -sarjassa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *