Hanna Uusitalo

Hanna on vuonna 1978 syntynyt liikuntaa ja luontoa rakastava oman elämänsä huippu-urheilija.

Hän omaksui liikunnallisen elämäntavan lapsena Iisalmessa, jossa yleisurheilu- ja jalkapalloharrastuksissa myös kilpaili piiritasolla. Lasten ohjaamisen ja valmentamisen Hanna aloitti jo yläasteikäisenä, mikä vei hänet Rovaniemelle opiskelemaan, josta hän valmistui ammattikorkeakoulusta liikunnanohjaajaksi vuonna 2002. Rohkeus ja ennakkoluulottomuus kuvaavat hyvin asennetta, millä hän on lähtenyt aina kokeilemaan uusia liikuntalajeja kaukalopallosta tanssiin ja kuntonyrkkeilystä lumilautailuun.

Vuonna 2006 Hanna ja miehensä Miika saivat kaksospojat, joiden myötä harrastukset muuttuivat lasten kanssa harrastamiseksi. Liikunnan kipinä on viety eteenpäin ja yhdessä harrastetaan pihapelejä ja perusliikuntaa vuoden aikojen mukaan. Molemmat pojat urheilevat myös ohjatuissa seuraharjoituksissa Oulun Pyrinnössä. Armas yleisurheilee ja Kyösti telinevoimistelee.

Hanna aloitti CrossFit harjoittelun kesäkuussa 2012 CrossFit Oulun salilla ja laji koukutti välittömästi. Vuodet 2012-2014 harjoittelu oli määrätietoista. Syttyi palava halu kokeilla omia rajojaan.

”Olen kokeillut sekä yksilö- että joukkueurheilua ja nyt CrossFitissä yhdistyy ne molemmat. Olen äärettömän onnellinen, että olen löysin vielä aikuisena tällaisen lajin, yhteisön ja valmennuksen. Haluan tulla paremmaksi, treenata kovaa, kehittyä ja myös kilpailla.”

Tavoitteena ja suurena intohimona Hannalla on elää kuin huippu-urheilija. Huippu-urheilija valitsee elämäntavan, jossa jokainen elämän osa-alue pyritään järjestämään niin, että ne luovat yhdessä mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä. Säännöllinen elämänrytmi, oikeanlainen vahvistava ravinto, riittävä lepo ja stressittömyys ovat avain asemassa. Samat asiat ovat yhtälailla tärkeitä perhe-elämässä ja lasten kasvatuksessa, joten tämä elämäntyyli on luonnollinen valinta aktiiviselle perheelle.

Vuoden 2015 keväällä perheeseen alettiin odottaa uutta jäsentä. Koko raskausajan CrossFit harrastus jatkui aktiivisena omaa kehoa kuunnellen ja treenejä skaalaten. Marraskuussa syntyikin hurmaava pikkuveli, joka sai hienon nimen Voima.

Voima-vauvan kanssa ulkoillessa heräsi ajatus siitä, mitä äitiysloman jälkeen voisi tehdä. 15-vuotta urheilukaupassa oli tullut tiensä päähän. Liikunta oli aina ollut iso osa elämää ja siihen oli jo liikunnanohjaajan (AMK) koulutus. Ohjaaminen ja valmentaminen on aina vetänyt puoleensä. Saisiko luonnon ja ulkoilun yhdistettyä siihen? Metsätreeneistä fyysistä ja psyykkistä voimaa? Luontoa, Liikuntaa, Hymyä ja Hikeä!

Parhaillaan Hanna opiskelee luonto- ja ympäristö-alan perustutkintoa luonto-ohjaajaksi. Oma yritysidea VOIMAHOTON kehittyy opiskelujen ajan Osuuskunta Startup -Yrittäjähautomossa.

Tällä hetkellä omat CrossFit treenit sovitetaan opiskeluihin ja perheen arkeen. Yleisurheilukentät ovat vetäneet myös puoleensa,  sekä valmentajaksi että aikuisurheilijaksi. Se on varmaa, että kilpakentät kutsuvat vielä tulevaisuuden masters-sarjoissa.

armas&mainio -blogin nimi tulee lasten nimistä: Armas ja Kyösti Mainio. Blogissa Hanna kuvaa arjen mainioita asioita, jossa aurinko armas kuivaa arjen haasteet. Blogi on myös oppimispäiväkirja luonto-ohjaajaopinnoissa.

Yhteydenotot: armas.mainio (at) icloud.com

Kysy bloggaajalta (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Jätä kysymyksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *