Hanna Uusitalo

Hanna on 38-vuotias urheilullinen nainen, reipas vaimo, energinen äiti ja urheilukaupan ammattilainen.

Hän omaksui liikunnallisen elämäntavan lapsena Iisalmessa, jossa yleisurheilu- ja jalkapalloharrastuksissa myös kilpaili piiritasolla. Lasten ohjaamisen ja valmentamisen Hanna aloitti yläasteikäisenä, mikä vei hänet Rovaniemelle opiskelemaan, josta hän valmistui ammattikorkeakoulusta liikunnanohjaajaksi vuonna 2002. Rohkeus ja ennakkoluulottomuus kuvaavat hyvin asennetta, millä hän on lähtenyt aina kokeilemaan uusia liikuntalajeja kaukalopallosta tanssiin ja kuntonyrkkeilystä lumilautailuun.

Vuonna 2006 Hanna ja miehensä Miika saivat kaksospojat, joiden myötä harrastukset muuttuivat lasten kanssa harrastamiseksi. Liikunnan kipinä on viety eteenpäin ja yhdessä harrastetaan pihapelejä ja perusliikuntaa vuoden aikojen mukaan. Molemmat pojat urheilevat myös ohjatuissa seuraharjoituksissa. Armas yleisurheilee ja Kyösti telinevoimistelee ja molemmat käyvät myös CrossFit Kids -treeneissä.

Hanna aloitti CrossFit harjoittelun kesäkuussa 2012 CrossFit Oulun salilla ja laji koukutti välittömästi.

”Olen kokeillut sekä yksilö- että joukkueurheilua ja nyt CrossFitissä yhdistyy ne molemmat. Olen äärettömän onnellinen, että olen vielä löytänyt tällaisen lajin, yhteisön ja valmennuksen. Haluan tulla paremmaksi, treenata kovaa, kehittyä ja myös kilpailla.”

Hanna pääsi mukaan Winter War 2014 kisoihin ollen siellä sijalla 35 ja oli voittamassa pronssia Box Battle 2014 joukkuekilpailussa CF Oulun joukkueessa. CrossFitissä ensimmäinen Masters sarja on yli 40 -vuotiaat ja pitkän tähtäimen kilpailullisena tavoitteena onkin nimenomaan nuo Masters sarjat ja niissä menestyminen.

Tavoitteena ja suurena intohimona Hannalla on elää kuin huippu-urheilija. Huippu-urheilija valitsee elämäntavan, jossa jokainen elämän osa-alue pyritään järjestämään niin, että ne luovat yhdessä mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä. Säännöllinen elämänrytmi, oikeanlainen vahvistava ravinto, riittävä lepo ja stressittömyys ovat avain asemassa. Samat asiat ovat yhtälailla tärkeitä perhe-elämässä ja lasten kasvatuksessa, joten tämä elämäntyyli on luonnollinen valinta aktiiviselle perheelle.

Vuoden 2015 keväällä perheeseen alettiin odottaa uutta jäsentä. Koko raskausajan CrossFit harrastus jatkui aktiivisena omaa kehoa kuunnellen ja treenejä skaalaten. Marraskuussa syntyikin hurmaava pikkuveli, joka sai hienon nimen Voima. Parhaillaan Hanna nauttii äitiyslomasta.

armas&mainio -blogin nimi tulee lasten nimistä: Armas ja Kyösti Mainio. Blogissa Hanna kuvaa arjen mainioita asioita, jossa aurinko armas kuivaa arjen haasteet.

Yhteydenotot: armas.mainio (at) icloud.com

Kysy bloggaajalta (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Jätä kysymyksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *