Kuntoilutrendit 2014

Trendien ennustaminen kuuluu olennaisena osana uuden vuoden alkuun. Tässä jutussa esittelemme Fitlandian näkemyksen vuoden 2014 kuntoilutrendeistä!

1. Arkiliikunnan lisääntyminen

Lähde: momentummag.com

Lähde: momentummag.com

Arkiliikunnan merkitys korostuu koko ajan passivoituneessa yhteiskunnassamme. Tänä päivänä ns. vapaa-ajan hikiliikuntaa harrastetaan enemmän kuin koskaan aiemmin maamme historiassa, mutta silti ylipaino, tules-vaivat, yms. vaivaavat yhä useampaa. Tätä näyttäisi selittävän päivän kokonaisaktiivisuuden alhainen taso ja erityisesti istuminen. (lähde 1)

Aihe sai mediassa viime vuonna paljon huomiota ja olipa istumisen vähentäminen yksi tärkeä tavoite Sosiaali- ja terveysministeriön valtakunnallisissa yhteisissä linjauksissakin. Toimituksemme on tehnyt huomion, että työ(ja koulu)matkapyöräily sekä talvipyöräily (maantiepyöräilyn suosiota unohtamatta) on lisääntymään päin – toivottavasti näin on todellisuudessa käynyt! Tempaukset kuten tuoliton tammikuu saavat varmasti ihmisiä liikkeelle passiivisuutta vastaan ja miettimään omaa arkiaktiivisuuttaan tarkemmin.

Uskommekin, että yhä useampi ihminen välttelee tietoisesti tänä vuonna hissejä, portaita, tuoleja ja muita passiivisuuden ”houkuttimia”. :)

2. Kohti kokonaisvaltaisempaa yleiskuntoa

yleiskunto_fitlandia

Toimituksemme on havainnut, että ihmiset pyrkivät entistä tietoisemmin monipuolisempaan liikuntaan kuin aikaisemmin. Jos ennen oltiin vahvasti puhtaasti sali-ihmisiä tai juoksijoita, nyt trendi näyttäisi olevan entistäkin vahvemmin kokonaisvaltaisen yleiskunnon vahvistamisessa. Halutaan kehittää liikkuvuutta, voimaa ja kestävyyttä sekä harrastaa niin matalampitehoista kuin kovempitehoisempaakin liikuntaa. Ehkä CrossFitin suosion kasvukin kertoo jotain tästä trendistä?

 

3. Keskivartalo-fokus

Lankkupito_hoover_fitlandia

Näkyvät vatsalihakset ovat olleet kova juttu varmasti aina, mutta näkyvien pinnallisten vatsalihasten lisäksi nyt ollaan selvästi kiinnostuttu kokonaisvaltaisemmin koko keskivartalon vahvistamisesta. Puhutaan syvistä vatsalihaksista ja salilla tehdään perinteisten istumaannousujen sijaan erilaisia lankkupitovariaatioita ja haastavampia keskivartaloliikkeitä. Erilaiset core- ja vatsalihastunnit ovat yleensä niitä suosituimpia ryhmäliikuntoja, jotka vetävät salit täyteen. Trendi on hyvä, sillä keskivartalohan on kehon voimakeskus yhdessä lantion kanssa.

 

4. Kokonaisvaltainen muutos elämäntavoissa

tumblr_myygu9dS141qkv0ero10_1280

Näinhän sitä tammikuussa aina päätetään… Mutta Fitlandiassa uskomme aidosti, että vuonna 2014 yhä useampi löytää sen oman juttunsa ja terveellisistä elämäntavoista tulee ympärivuotinen elämäntapa ”kesäkuntoajattelun” sijaan. Saamme palautetta yhä useammin siitä, miten se oma juttu on löytynyt ja uskomme, että trendi jatkuu – Fitlandia on sitä ainakin edistämässä teidän parhaanne mukaan!

Uskotko itse näihin trendeihin vuonna 2014? Onko sinulla toisenlainen ennustus?:)

 

FITLANDIA.fi – naisille jotka juoksevat omia polkujaan

Lähde 1. Arto Pesola, Luomuliikunnan vallankumous (2013)

 

Päivitetty viimeksi 07.01.2014

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimituksesta vastaavat liikunta- ja terveysalan ammattilaiset. Loimme FITLANDIA.fi-yhteisön, jotta löytäisit yhdestä ja samasta paikasta luotettavan ja inspiroivan tiedon terveellisen ja liikunnallisen elämän edistämiseksi ja paremman fiiliksen saavuttamiseksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *