Valtakunnallinen retkipäivä la 26.4.2014

Valtakunnallista Retkipäivää vietetään neljännen kerran lauantaina 26.4.2014. Retkipäivän tarkoituksena on innostaa ihmiset retkeilemään enemmän ja hyödyntämään lähiluontoaan. Retkipäivän taustalla on Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry.

Retkipäivä tarjoaa hyvän mahdollisuuden luopua sohvalla makailusta, napata perhe tai ystävät mukaan, pakata eväät reppuun ja lähteä ulos nauttimaan keväisestä luonnosta. Retkeily on muutakin kuin perinteistä patikointia ja vaeltamista erämaamaisemissa: kivoja ja uusia retkipaikkoja voi löytää melkeinpä omalta takapihaltakin! Mikään ei myöskään estä retkeilyä kaupungilla. Retken ohjelmana voi metsässä samoilun ja nuotiokokkauksen sijasta ollakin vaikka torikahvit ja vierailu museossa tai taidenäyttelyssä.

Retkipäivä

Retkipäivään osallistuminen on helppoa: valitse retkikohde, ideoi retki, ilmoita se Retkipäivän nettisivuille – ja tietysti, lähde retkelle! Retken voi ilmoittaa yksityiseksi tai pitää sen avoimena, jolloin muutkin retkeilijät voivat lähteä mukaan retkellesi.

Retkipäivän nettisivuilta, www.retkipaiva.fi, löytyy vinkkejä niin retkipaikoista kuin retkille varustautumisesta. Retkipäivän Facebook-sivulla www.facebook.com/retkipaiva voi palata edellisten Retkipäivien tunnelmiin ja jakaa myös omia Retkipäivä-kuviaan.

Kuninkaan piknikki lauantaina 26.4. klo 12–15

TV2:n Erätulilla-ohjelman Retkinikkari Joppe Ranta vie retkeilystä kiinnostuneet kuninkaalliselle piknikille Vantaan Kuusijärven maastoon. Kuninkaan Piknikkipaikka on Kuusijärven eteläpuolen kallioilla. Tarkkaan karttaa tutkivat löytävät siitä Kustaa III:n puiston, joka muistuttaa Kuningas Kustaa III:n matkasta Suomeen 1775.

Piknikki pidetään samalla kalliolla, jolle kuningas 239 vuotta sitten pysähtyi nauttimaan metsälounaan. Osallistujien toivotaan ottavan omat eväät ja keitin, jos ruokaa tarvitsee lämmittää. ”Metsässä on avotulen teko kielletty, mutta elävää ja tunnelmallista tulta saa risukeittimillä kyllä aikaan ihan laillisesti”, Joppe Ranta muistuttaa.

Kuninkaan piknikki facebookissa.

Lisätietoa Retkipäivästä

www.retkipaiva.fi

www.facebook.com/retkipaiva

Retkipäivä kannustaa kaikkia suomalaisia keräämään oman retkiporukkansa ja lähtemään unelmiensa retkelle – lähelle tai kauas. Rohkeimmat voivat järjestää kaikille avoimen retken ja näin esitellä oman suosikkiretkikohteensa myös muille!

Juttu on koostettu Pääkaupunkiseudun Partiolaisten lehdistötiedotteen pohjalta. Artikkelin kuva: Johanna Junkkari

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimituksesta vastaavat liikunta- ja terveysalan ammattilaiset. Loimme FITLANDIA.fi-yhteisön, jotta löytäisit yhdestä ja samasta paikasta luotettavan ja inspiroivan tiedon terveellisen ja liikunnallisen elämän edistämiseksi ja paremman fiiliksen saavuttamiseksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *