Miksei koskaan ole liian myöhäistä aloittaa uutta harrastusta?

Mietitkö joskus sitä, että onko liian myöhäistä aloittaa jotain uutta liikuntamuotoa? Ei kannata miettiä, sillä koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uutta harrastusta. Jos aloitat lajin vasta aikuisiällä, siinä paljon hyviä puolia, joista vain lajin aloittelija pääsee nauttimaan.:) Tässä listattuna muutamia:

1) Urheiluvammat

Jos on juossut 30 vuotta juoksulenkkejä tai repinyt rautaa saman ajan niin on hyvin mahdollista, että tuona aikana on kehkeytynyt jos jonkinlaista vaivaa, jotka ovat voineet tulla jäädäkseen. Sen sijaan, jos olet vasta aloittanut uuden lajin niin todennäköisesti pääset puhtaalta pöydältä terveenä liikkeelle ja pääset hyvin pitkälle (toivottavasti vuosien päähän) ennen kuin vaivat iskevät – jos iskevät.

2) Ei tarvitse poisoppia vääriä tekniikoita

Jos et ole ehtinyt harrastaa lajia vielä ollenkaan, et ole myöskään ehtinyt oppia vääriä tapoja tehdä asioita. Takaraivoon jääneiden väärien tekniikoiden poisoppiminen on paljon haastavampaa kuin uuden oppiminen. Sen vuoksi onkin tärkeää, että uutta lajia opetellessasi kysyt ammattilaiselta neuvoa oikeaoppiseen harjoitteluun ja teet asiat alusta alkaen oikein.

http://www.trimmedandtoned.com/no-excuses-pics-20-incredible-fitness-gym-motivational-pictures-to-inspire-you/

http://www.trimmedandtoned.com/no-excuses-pics-20-incredible-fitness-gym-motivational-pictures-to-inspire-you/

3) Kehitys on todella nopeaa

Aloittelijoilla kehitys on yleensä huiman nopeaa. Esimerkiksi kuntosalilla aloittelija pystyy parhaimmillaan tuplaamaan voimatasonsa parissa kuukaudessa, mistä kokeneempi harjoittelija voi vain uneksia.

4) Innokkuus

Kun uuden lajin pariin pääsee ja kehitys alkaa näkymään jo ensimmäisten päivien aikana niin luonnollisesti innokkuuskin kasvaa uuteen potenssiin. Haasteena innokkailla aloittelijoilla onkin usein se, että miten malttaa höllätä treeniä innon ollessa kovimmillaan. Lepoakin tarvitaan.:)

Sitten vain nämä asiat mielessä rohkeasti uusien liikuntamuotojen kimppuun tai patistamaan kaveria kokeilemaan jotain uutta!

Kirjoittaja Jussi Pesola on Fitlandian perustajajäsen, liikunta- ja hyvinvointisuunnittelija (UniSport), valmentaja ja intohimoinen liikkuja. 

Jussi Pesola

Jussi Pesola, FITLANDIA.fi

Kirjoittaja on Fitlandian perustajajäsen, Urheiluopistojen Personal Trainer, valmentaja ja intohimoinen kilpakuntoilija.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *