Mitä tänään treenattaisiin?

”Mitä tänään treenattaisiin?” on kysymys, jota iso osa liikkujista pyörittelee mielessään viikottain ellei jopa päivittäin. Asiasta saa helposti tehtyä liian vaikean itselleen – onhan erilaisia liikuntamuotoja ja treenivariaatioita lähes loputtomasti! Tässä muutama vinkki sille seuraavalle kerralle, kun mietit mitä tänään treenaisit:

Aika edellä

Lähde siitä, miten paljon sinulla on aikaa. Jos aikaa on rajallisesti, sulkee se heti pois ison osan treenimahdollisuuksista ja tekee päättämisestä helpompaa. Potentiaalisen treeniajan jäädessä puolesta tunnista tuntiin kyseeseen tulevat ajallisesti tehokkaat lajit: juoksu, kävely ja kotikuntopiiri. Lyhyessäkin ajassa saa tehtyä yhtä lailla tehokkaan treenin kuin pidempään puurtaessakin!

Yksinkertaisuus

Älä tee treenistä liian monimutkaista. Jos menet salille, mieti muutama kokonaisvaltainen perusliike ja yhdistä siihen lämmittelyt ja loppuverryttelyt. Kourallisilla liikkeitä saa helposti tehokkaan ja monipuolisen treenin aikaan! On hyvä muistaa myös se, että omalla kehonpainollasi voit tehdä lukemattomasti erilaisia liikkeitä!

large

Perusasiat kunniaan

On hyvä lähteä liikkeelle siitä, että täytttää viikottaisen terveysliikuntasuosituksen eli ”kestävyyskuntoa pitäisi parantaa liikkumalla useana päivänä viikossa yhteensä ainakin 2h 30min reippaasti TAI 1h 15min rasittavasti ja lihaskuntoa ja liikehallintaa pitäisi kohentaa ainakin 2 kertaa viikossa”. Kun nämä täyttyvät kuin itsestään, voi olla aika alkaa miettiä monimutkaisempia ohjelmia – jos silloinkaan.

Tee hyväksi havaittuja asioita

Pyörää ei tarvitse keksiä uudestaan. Jos olet havainnut jonkun treenin toimivaksi sinulle, ei ole väärin tehdä sitä uudestaan useampaan kertaan. Pitkässä juoksussa kehittymisen kannalta on hyvä, että ”päivittää” harjoitusta esimerkiksi lisäämällä painoa tai sarjapituutta, mutta hyvää ja toimivaa ei kannata kokonaan hylätä sen vuoksi, että on tehnyt sitä muutamaan otteeseen aiemmin.

Muista hauskuus

Treenit, jotka eivät innosta ovat harvoin missään mielessä kovin hyviä. Jos huomaat pohtivasi eri treenivaihtoehtojen välillä, valitse se, joka on mielestäsi hauskin!

Just Do It

Niken sloganissa on paljon sanomaa. Lopulta millään muulla ei ole merkitystä kuin sillä, että lähdet liikkeelle oli liikuntamuoto mikä tahansa. Jos olet niin pattitilanteessa, että et kerta kaikkiaan keksi mitä teet, ota suunta kohti liikuntapaikkaa tai lähde kävelylle – sieltä se vastaus viimeistään löytyy. ;)

FITLANDIA.fi – naisille jotka juoksevat omia polkujaan

Päivitetty viimeksi 18.04.2015

Kuvan lähde: weheart

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimituksesta vastaavat liikunta- ja terveysalan ammattilaiset. Loimme FITLANDIA.fi-yhteisön, jotta löytäisit yhdestä ja samasta paikasta luotettavan ja inspiroivan tiedon terveellisen ja liikunnallisen elämän edistämiseksi ja paremman fiiliksen saavuttamiseksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *