Munakkaita

Munakas on muuten nopea ja kätevä ruoka ja siitä voi tehdä vaikka mitä! Tässä muutamia esimerkkejä ja valmistukseen menevät ajat:

1. Munakasleivät 5min

– ruisleivät paahtumaan, munat pannulle ja ruskistus, käännetään ja laitetaan juusto päälle sulamaan. Tuorejuusto leivälle ja muna päälle!

2. Hawaijin munakas 5-10min

– sekoita munat rikki kulhossa ja lisää 1rkl chilikastiketta. Laita pannulle, ruskista ja käännä, laita väliin ananasrengas ja pari kinkkusiivua ja taita keoksi. Anna täytteiden lämmitä hetki. Ripottele päälle suolaa.

3. Kuohkea kermamunakas juustolla 10-15min

– Vispaa reilu loraus kermaa ja munat sekaisin kunnolla. Paista miedolla lämmöllä hitaasti. Laita juustoa väliin kun pinta on hyytynyt kunnolla ja käännä ympäri. Ripottele pinnalle suolaa.

4. Yrttinen sipulimunakas 15min

– Kuullota sipulin paloja öljyssä pannulla. Sekoita pariin munaan jotain ihanaa yrttiä (rakuuna on nam) ja loraus maitoa ja riko rakenne vispilällä. Kippaa sipulit sekaan ja sitten koko komeus pannulle. Väliin maistuu kinkku, juusto ym. miedot maut.

5. Aura-meetwurstimunakas 10-15min

– Pilko muutama meetvursti (tai pekoni) paloiksi ja paista pannulla kunnes rasvaa irtoaa sopivasti. Lisää sitten sekoitetut munat päälle ja anna kypsyä rauhassa. Laita päälle auramurua ja taita kahtia. Tähän ei tarvitse suolaa välttämättä, mutta kuullotettu sipuli on myös loistava lisä!

6. Pizzamunakas 10-15min

– Sekoita munien joukkoon paseerattua tomaattia ja oreganoa. Paista pannulla vähän jauhelihaa ja kaada munakasaine päälle. Anna kypsyä ja käännä, laita päälle vielä juustoraastetta.

7. Puutarhurin munakas

– Raasta porkkana tai puolikas+pala lanttua. Paista voissa pannulla pehmeiksi. Sekoita munien joukkoon loraus kermaa ja vispaa kevyesti. Lisää kuullotettu raaste ja paista munakkaaksi.

Päivitetty viimeksi 1.5.2013

Sanna Ketonen

Sanna Ketonen

Kirjoittaja on lääkäri sekä Body Fitnessin tulokkaiden Suomen Mestari 2012 ja yleisen sarjan SM 5. 2013 -163cm -sarjassa.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *