Nautitaan treenaamisesta!

Liikkumisen tulee olla ennen kaikkea hauskaa ja treenin jälkeen olotilan pitäisi olla parempi kuin ennen treeniä. Silloin kun treenaamisen hauskuus unohtuu, on hyvä palauttaa mieleen muutamia tärkeitä juttuja liikkumiseen liittyen. Tässä kolme asiaa, jotka on hyvä, jotta treenaaminen pysyy nautittavana ja lisäenergiaa antavana!

1) Nauti siitä mitä teet

Kuullostaa ehkä itsestään selvältä, mutta tämä unohtuu usein varsinkin tavoitteellisemmin treenaavilta. Ei kannata takertua liikaa suoritukseen tai tiettyjen tavoitteiden saavuttamiseen, vaan tärkeämpää on löytää hauskuus ja nautinto tekemisestä.

Jos treenaa tavoitteellisesti, on hyvä tietää, miksi asioita tehdään, mutta jos yksittäisellä treenikerralla ei saa itsestään aina ”parasta irti” niin se ei ole niin vakavaa. Anna liikunnan vapauttamien endorfiinien tehdä tehtävänsä ja keskity treenin jälkeiseen hyvään fiilikseen sen sijaan, että miettisit treeniä aina suorituksien kautta.

Kuva: http://xdragoons.tumblr.com/

Kuva: http://xdragoons.tumblr.com/

2) Muista, että liikuntasuorituksesi ei määrittele sinua ihmisenä

Se, miten nopeaa juokset tai miten paljon jaksat nostaa painoja, ei tee sinusta yhtään parempaa tai huonompaa ihmisenä. Itsensä saaminen liikkeelle, mukavat treenisessiot ja juuri sinun itsesi kokemat pienet ja suuret onnistumisen hetket ovat tärkeämpiä kuin se, mitä muut tekevät. Yritä päästä eroon ylimääräisestä suorituskeskeisyydestä niin liikkumisesta tulee takuulla nautinnollisempaa.

https://fi.pinterest.com/pin/350154939760422576/

https://fi.pinterest.com/pin/350154939760422576/

3) Ole paras versio itsestäsi

Kliseinen fraasi ”Ole paras versio itsestäsi” on hyvä palauttaa mieleen aika ajoin, kun treeni alkaa tuntua liian vakavalta. Kun teet asioita itsellesi parhaiten sopivalla tahdilla ja tavalla päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen niin menet eteenpäin – ”Pyri kehitykseen, älä täydellisyyteen”.

Na

FITLANDIA.fi – naisille jotka juoksevat omia polkujaan

Päivitetty viimeksi 08.10.2016

 

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimituksesta vastaavat liikunta- ja terveysalan ammattilaiset. Loimme FITLANDIA.fi-yhteisön, jotta löytäisit yhdestä ja samasta paikasta luotettavan ja inspiroivan tiedon terveellisen ja liikunnallisen elämän edistämiseksi ja paremman fiiliksen saavuttamiseksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *