Onko tasapainoinen elämä tylsää?

Löysin yhtenä aamuna aivan huipun sarjakuvan (kuva alla). Se sai minut ajattelemaan, että onkohan se tosisaan noin: Silloin kun elämässä kaikki on tasapainossa ja menee hyvin, niin elämässä ei ole draamaa ja jännitystä? Silloin tuntuu, että kaikki on niin tavallista ja tylsää, ja siksi elämä saattaa alkaa tuntumaan tyhjältä, vaikka se ei olisi sitä.

Kamala_luonto_fitlandia

Kuva napattu Helsingin Sanomien sarjakuvasivulta

Silloin, kun kaikki on ”perushyvin”, tulee usein tunne, että puuttuuko tästä nyt kuitenkin jotain. Kaipaavatko ihmiset kuitenkin pohjimmiltaan jotain jännityksen ja muutoksen tunnetta? Jos elämä on suhteellisen hyvin, niin silloin tunteetkaan eivät välttämättä heilu kovin laidasta laitaan ja elämä alkaa tuntua ”kuolettavan tylsältä”.

Onko tässä syy siihen, miksi hyvin moni ei jaksa treenata kahta kuukautta pidempään säännöllisesti tai ettei jakseta syödä terveellisten ohjeiden mukaan vuosia peräkkäin? Onko se tylsää elämää? Kokevatko ihmiset perusarjen tylsäksi, jos siinä ei tapahdu koko ajan jotain jännittävää ja extremeä?

Ehkäpä ihminen käyttäytyy niin, että kun alkaa mennä tarpeeksi hyvin – ei ole huolta rahasta, ylikiloista, ihmissuhteista, terveydestä tai jostain muusta vastaavasta – aletaan itselle kehitellä huolen aiheita väkisin. Jopa tietämättä. Jaa’a…mielenkiintoinen aihe!

Riina Kukkonen on yksi Fitlandian mentoreista

(Blogiteksti on julkaistu alunperin Riinan omassa blogissa 23.4.2014)

Riina Kukkonen

Riina Kukkonen, Fysteri

Kirjoittaja on uintimaajoukkueen fysioterapeutti, koulutettu aikuisten ja lasten uimaopettaja sekä uintivalmentaja.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *