Pähkinöiden popsiminen kannattaa!

Pähkinöiden on tiedetty jo pitkään olevan terveellistä naposteltavaa. Ne sisältävät tyydyttymättömiä rasvahappoja, kuitua, vitamiineja ja mineraaleja, ja pitävät hyvin nälkää. The New England Journal of Medicine –lehdessä julkaistu yhdysvaltaistutkimus osoittaa myös, että pähkinöiden säännöllinen syöminen voi auttaa elämään terveempänä ja pidempään!

Tutkimuksessa seurattiin kolmenkymmenen vuoden ajan noin 120 000 henkilöä, joista 60% oli naisia ja loput miehiä. Ryhmästä suljettiin pois kroonisesti sairaat hankilöt. Koehenkilöiden pähkinöiden kulutusta ja muita terveystottumuksia seurattiin säännöllisesti täytettävin kyselykaavakkein.

Seurannan perusteella havaittiin, että päivittäin pähkinöitä syöneet henkilöt vähensivät ennenaikaista kuolemanriskiään noin 20% todennäköisemmin verrattuna henkilöihin, jotka eivät syöneet pähkinöitä. Kaikista edullisinta kuolemanriskin alentamisen kannalta oli syödä pähkinöitä päivittäin, mutta myös harvakseltaan pähkinöitä nauttineilla henkilöillä todettiin alentunut kuolleisuus. Pähkinöiden syöjät välttyivät sydän- ja verisuonisairauksien aiheuttamilta kuolemilta, ja myös syöpäkuolemat ja hengitystiesairauksien aiheuttamat kuolevat olivat tällä ryhmällä harvinaisempia.

Vaikka pähkinät sisältävät runsaasti energiaa, eivät pähkinöitä syöneet henkilöt olleet lihavampia kuin verrokkiryhmä. Itse asiassa he olivat vertailuryhmäänsä hoikempia, ja elivät muutenkin terveellisempää elämää: he muun muassa söivät kasviksia ja urheilivat enemmän kuin henkilöt, jotka eivät syöneet pähkinöitä.

Vaikka pähkinöiden hyödylliset vaikutukset terveyteen on tunnettu jo pitkään, ei niiden merkitystä kuolleisuuteen ole aikaisemmin osoitettu. Tutkijat pitävätkin tuloksia merkittävinä. Ei muuta kun pähkinöitä popsimaan siis!

FITLANDIA.fi – naisille jotka juoksevat omia polkujaan

Päivitetty viimeksi 4.10.2015

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimituksesta vastaavat liikunta- ja terveysalan ammattilaiset. Loimme FITLANDIA.fi-yhteisön, jotta löytäisit yhdestä ja samasta paikasta luotettavan ja inspiroivan tiedon terveellisen ja liikunnallisen elämän edistämiseksi ja paremman fiiliksen saavuttamiseksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *