Polkujuoksua: NUTS Karhunkierros

Polkujuoksu on laji, jossa yhdistyvät juoksu ja luontoelämykset. Tämän vuoden ensimmäiset polkujuoksutapahtumat käynnistyvä heti kesän korvilla – tässä esittelyssä yksi niistä: NUTS Karhunkierros.

NUTS Karhunkierros avaa polkujuoksukevään

Suomen polkujuoksuheimo kokoontuu kesäkauden avajaisiin 16.-18.5. viikonloppuna Rukalle. NUTS karhunkierroksessa juostaan läpi Suomen suosituimman vaellusreitin ja vuoden retkikohde 2014 –kilpailun voittaneen Karhunkierroksen maisemissa useassa eri kilpailussa 8-160 kilometrin matkoilla. Tunnetusti ”matka ei tapa”, mutta haastetta viikonloppuun tuovat uljaat vaaramaisemat ja Kuusamon arvaamaton kevät.

Kevään ensimmäisessä polkujuoksutapahtumassa vaihtoehtoisina osallistumismatkoina ovat:

1) Trail Relay & Fun Run

Kaiken tasoiset polkujuoksijat mittaavat kuntoansa ja luontoansa Rukan kävelykylästä käsin upeille Rukan, Valtavaaran ja Konttaisen poluille lähtevillä reiteillä.

Fun Run –yksilökisassa voit valita haluamasi reitin 8, 11 tai 15 kilometriä – tai minkä tahansa näiden yhdistelmän, yhteensä noin 35 kilometriä. Reiteille voit lähteä kello 13-19 maalin sulkeutuessa kello 20:00. Valitsemasi polun juostuasi voit levätä kisakeskuksen palvelujen parissa ja miettiä, otatko vastaan uuden reitin haasteen!

Kello 16:00 mitataan joukkuehenki. Lähtövuorossa on polkuviesti, jossa kahdesta kolmeen hengen joukkueet juoksevat reitit läpi.

2) Trail Ultra & Trail Tour Finland –osakilapailu 

Pitkän matkan polkujuoksijoille tekemistä tarjoaa NUTS Karhunkierros Trail Ultra matkoinaan 53 km, 80km ja huipentumana Karhunkierros edestakaisin 160 kilometriä! Pisin matka lähtee Rukalta perjantai-iltana – muut matkat starttaavat lauantaina Hautajärven luontotalolta ja Oulangan luontokeskukselta. Maaliin tullaan iltapäivästä alkaen Rukan kävelykylään.

53 kilometrin matka avaa Trail Tour Finland –sarjan, jossa polkujuoksijat ottavat mittaa toisistaan eri puolilla Suomea käytävissä kuudessa osakilpailussa. Fitlandia–mentoreista TTF:n osallistuu Maija Oravamäki.

Kuva: Anna-Mari Alaperä

Kuva: Anna-Mari Alaperä

Tiivistys tapahtumista:

NUTS Karhunkierros Trail Relay lauantaina 17.5.2014

• Polkuviesti ja Fun Run

• Kolme reittiä, 8, 11 ja 15 kilometriä

• Viestissä reitit juostaan 2-3 hengen joukkueella, lähtö kello 16:00

• Fun Run; juoksija voi valita haluamansa reitin – tai reittien yhdistelmän, yhteensä noin 35 kilometriä, sekä pitää taukoa reittisuoritusten välissä. Radoille voi lähteä kello 13-19 maalin sulkeutuessa kello 20:00.

• Lisätiedot nuts.fi

• Ilmoittautuminen mynextrun.com

Trail Tour Finland –avauskisa NUTS Karhunkierros Trail Ultra 53k

• Trail Tour Finland on uusi kuuden kilpailun muodostama sarja

• Osallistujan neljä parasta kisaa huomioidaan sarjan lopputuloksissa

• Kisasarja avataan Karhunkierroksella 53 kilometrin kisalla

• Fitlandia –mentoreista sarjassa mukana Maija Oravamäki

• Lisätiedot www.trailrunning.fi

• Ilmoittautuminen mynextrun.com

 

FITLANDIA.fi – naisille jotka juoksevat omia polkujaan.

Päivitetty viimeksi 13.03.2014

Juttua varten haastateltiin Nuts.fi:n Jouko Kaarteenahoa

 

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimituksesta vastaavat liikunta- ja terveysalan ammattilaiset. Loimme FITLANDIA.fi-yhteisön, jotta löytäisit yhdestä ja samasta paikasta luotettavan ja inspiroivan tiedon terveellisen ja liikunnallisen elämän edistämiseksi ja paremman fiiliksen saavuttamiseksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *