Pystynkö siihen?

Luin hiljattain blogijutun nimeltä ”The Question That Helps You Lift More Weight” ja koska tuo juttu oli niin mainio, ajattelin jakaa sen täällä suomeksi avattuna.

Kirjoittaja esittelee jutussa konseptin:

Pystynkö siihen > Pystyn siihen > En pysty siihen

(Eli avattuna: ”Pystynko siihen?” on suurempi/parempi kuin ”Pystyn siihen” on suurempi/parempi kuin ”En pysty siihen”)

Avautuiko? Jos ei niin jatka lukemista.

Kuinka monta kertaa treenaamaan lähtiessäsi menet automaattisesti sille samalle lenkille, teet toistot samalla painolla tai teet samoja liikkeitä ja samoja liikuntamuotoja? Jos vastauksesi on ”useimmiten”, treenaamisesi pyörii todennäköisesti ”Pystyn siihen” -alueella etkä välttämättä saa treenistä sitä parasta tehoa irti. Pystyn siihen -alueella kehitys polkee todennäköisesti paikallaan eikä monipuolisuuskaan kehity. Tämä alue on kuitenkin parempi kuin ”En pysty siihen”, joka liian usein toistuvana voi latistaa innokkuuden kyseisestä aktiviteetistä.

Lähde: http://getting-rid-of-this-fat.tumblr.com/

Lähde: http://getting-rid-of-this-fat.tumblr.com/

Seuraavalla treenikerrallasi tai jo ennen sitä, mieti sen tutun ja turvallisen ”pystyn siihen” -ajatuksen sijaan jotain uutta juttua ja kysy ”pystynkö siihen?” Olipa kyse jostain uudesta liikkeestä tai kokonaan uudesta lajista tämä mentaliteetti tuo varmasti uutta ulottuvuutta liikkumiseen. Ja jos kysymykseesi vastauksena on ”En vielä” niin olet jo siinä vaiheessa oppinut paljon, saavuttanut itseluottamusta. Tarpeeksi monta kertaa kun kysyt treenisi ohessa tuon kysymyksen niin pian vastaus on ”Pystyn siihen”.

 

FITLANDIA.fi – naisille jotka juoksevat omia polkujaan

Päivitetty viimeksi 13.09.2015

 

Jussi Pesola

Jussi Pesola, FITLANDIA.fi

Kirjoittaja on Fitlandian perustajajäsen, Urheiluopistojen Personal Trainer, valmentaja ja intohimoinen kilpakuntoilija.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *