Roikkumalla vahvaksi – ota haaste vastaan!

Roikkuminen on erinomainen, joskin valitettavan harvoin käytetty tapa kehittää lihaskuntoa. Niinkin yksikertaisella tavalla kuin roikkumalla käsien varassa voi vahvistaa yhtäaikaisesti selkää, hartioita, lavan aluetta, keskivartaloa ja käsiä. Roikkumisen hyödyt ovat niin moninaiset, että liikkumisguru Ido Portal aloitti elokuun alussa Hanging month -haasteen, jossa tavoitteena on roikkua erilaisilla roikuntatavoilla 7 minuuttia joka päivä 30 päivän ajan. Haasteessa ei ole tarkoitus roikkua koko 7 minuuttia putkeen, vaan jakaa roikuntahetket pitkin päivää.

tumblr_lxgmmeg9NR1r6bovho1_500

Photograph by Terry Whittaker

Ido Portal esittelee omalla kotisivullaan kolme eri tapaa roikkumiseen, joita haasteessa voi soveltaa.

1) Passiivisen roikkumisen, jossa roikutaan ”rentona” käsien varassa eikä haeta tukea lihaksista.

2) Aktiivinen roikkuminen, jossa roikutaan nimensä mukaisesti aktiivisesti lihaksia käyttäen. Aktiivinen roikunta toimii yhdenlaisena voimaharjoittelun muotona.

3) Dynaaminen roikkuminen, joka on yhdistelmä passiivista ja aktiivista roikuntaa liikkeellä höystettynä.

Myös Fitlandian lihaskuntovideoiden joukosta löytyy mentori Riina Kukkosen roikkumisvideo, jota voit kokeilla, kun otat haasteen vastaan. ;)

Voi vain kuvitella, miten paljon niska-, selkä-, ja hartiaongelmat vähenisivät, jos ihmiset ottaisivat tämän haasteen vastaan isolla joukolla. Voit edesauttaa haasteen leviämistä aloittamalla itsestäsi ja kertomalla haasteesta myös kaverillesi! Share-painike alapuolella auttaa roikkumisen ilosanoman levittämisessä.:)

Lisää kiinnostavia ilmiöitä liikkumisesta ja terveellisestä elämäntavasta löydät Fitlandian facebook-sivulta. Käy tykkäämässä!

Päivitetty viimeksi 12.08.2014

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimituksesta vastaavat liikunta- ja terveysalan ammattilaiset. Loimme FITLANDIA.fi-yhteisön, jotta löytäisit yhdestä ja samasta paikasta luotettavan ja inspiroivan tiedon terveellisen ja liikunnallisen elämän edistämiseksi ja paremman fiiliksen saavuttamiseksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *