Rutiinit kisapäivän aamuna

Kisa lähestyy ja jännitys alkaa kutitella mahanpohjaa. Mitä sitten tehdä juuri ennen kisaa kisapäivän aamuna, jotta kaikki sujuisi itse suorituksessa hyvin? Tässä muutamia vinkkejä kisapäivään:

– Järjestele kisapäivän tavarat ja varusteet (jotka olet testannut käytössä tietysti jo aiemmin) valmiiksi, jotta niitä ei tarvitse aamulla etsiä.

– Nouse kisapäivän aamuna ylös tarpeeksi aikaisin (toivottavasti olet huolehtinut itsesi riittävän ajoissa nukkumaan edellisenä iltana).

– Varsinkin jos olet osallistumassa pitkän matkan juoksukilpailuun tai kestävyystapahtumaan, syö aamupalalla runsaasti hiilihydraatteja (ei liikaa maitotuotteita eikä mitään rasvaista/ raskasta). Hiilihydraatit on hyvä nauttia helposti sulavassa muodossa (puuroa, banaania, yms.)

– Nauti nesteitä vähintään 0,5l enemmän kuin tavallisesti, mutta ei liikaa!

Kuva: SUL

Kuva: SUL

– Suuntaa tarpeeksi aikaisin kisapaikalle! Kisapaikalle voi hyvin mennä jo reilun tunnin etukäteen. Muista myös, että isoissa tapahtumissa on yleensä kova ruuhka, joka voi hidastaa aikatauluasi!

– Pidä verensokeritasot ylhäällä juomalla pieniä annoksia urheilujuomaa parinkymmenen minuutin välein ennen starttia. Urheilujuomaakaan ei kannata juoda ylenmäärin, koska se voi kostautua huonona olona ensimmäisten kilometrien aikana.

– Lopeta juominen tarpeeksi aikaisin, jotta kisan aikana et joudu heti vessareissulle, ja käy vielä vessassa ennen starttia. Muista kuitenkin, että moni muukin ajoittaa vessassakäynnin tähän samaan aikaan, joten älä jätä vessassakäyntiä liian lähelle starttia, ettet myöhästy lähdöstä!

– Ja tärkeimpänä: Ota rennosti ja pidä hymy naamalla – kyseessä on kuitenkin loppujen lopuksi vain urheilutapahtuma :)

FITLANDIA.fi – naisille jotka juoksevat omia polkujaan

Päivitetty viimeksi 15.05.2015

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimituksesta vastaavat liikunta- ja terveysalan ammattilaiset. Loimme FITLANDIA.fi-yhteisön, jotta löytäisit yhdestä ja samasta paikasta luotettavan ja inspiroivan tiedon terveellisen ja liikunnallisen elämän edistämiseksi ja paremman fiiliksen saavuttamiseksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *