Tofu-kasviswokki

Tofu-kasviswokki (4-5 annosta)
1 pakkaus Apetit-tofua (itse käytän maustamatonta)
1 pussi wok-vihanneksia
1 nippu riisinuudeleita
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
tuoretta ananasta + hieman jotain hedelmämehua tai purkillinen säilykeananaksia mehuineen
reipas kourallinen cashew-pähkinöitä
öljyä paistamiseen
sweet-chili -kastiketta
kalakastiketta
soijakastiketta
mausteita: chiliä, mustapippuria, suolaa
Pilko tofut kuutioksi ja heitä ne pannulle öljyn sekaan paistumaan. Kaada joukkoon loraus sweet chili -kastiketta, pienempi loraus kalakastiketta ja soijakastiketta. Anna tofujen marinoitua ja paistua, kunnes ne hieman ruskettuvat. Laita vesi kiehumaan. Pilko sipuli ja murskaa valkosipuli ja nakkaa ne wok-pannuun, kuullota öljyssä. Lisää sekaan wok-vihannekset.
Kun tofut ovat kypsiä, kaada ne vihannesten joukkoon. Huuhdo/pese pannu, lorauta siihen öljyä ja laita cashew-pähkinät siihen hetkeksi paahtumaan (varo, ne palavat helposti). Kun vesi kiehuu, kiehauta nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan siinä ja kun ne ovat kypsiä, kaada sekaan hieman oliiviöljyä ja sekoita. Heitä nuudelit wok-pannuun vihannesten ja tofujen joukkoon. Lisää joukkoon paahdetut pähkinät. Pilko tuore ananas ja lisää se wokin joukkoon, kaada perään hieman hedelmämehua (vaihtoehtoisesti kaada säilykeananasten mehu, jos käytät niitä). Laske lämpöä ja anna hautua, tarkista maku ja mausta. Kotvan kuluttua pääsetkin jo herkuttelemaan. :)
—
FITLANDIA.fi – treenaus, ruoka & terveys
–