Tomaattinen vuohenjuustolasagne

Tomaattinen vuohenjuustolasagne (5-6 annosta)
6-12 lasagnelevyä
–
Punainen kastike:
400g naudan paistijauhelihaa
2 isoa sipulia
3-4 kynttä valkosipulia
purkki aurinkokuivattuja tomaatteja
250g kirsikkatomaatteja
3-4 rkl punaista pestoa
400g yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 pieni tölkki tomaattisosetta
1 lihaliemikuutio
3dl vettä
mustapippuria, basilikaa, suolaa
Valkoinen kastike:
3rkl voita / margariinia
1dl vehnäjauhoja
9-10dl maitoa (itse käytin kevytmaitoa)
180g vuohenjuustopötkö (homereunat poiskuorittuna)
valkopippuria
Pinnalle:
2 palloa mozzarellaa viipaleita
Nosta vuohenjuusto pakkaseen. Valmista punainen kastike: silppua sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit. Kuullota sipuleita öljytilkassa, lisää jauheliha ja paista.
Lisää tomaattisose ja tomaattimurska, huuhdo tomaattimurska tölkki vedellä ja kaada joukkoon. Lisää sekaan myös lihaliemikuutio. Lisää joukkoon punainen pesto, aurinkokuivatut tomaatit ja mausta. Anna hautua pienellä lämmöllä sillä aikaa, kun teet valkoisen kastikkeen.
Ota vuohenjuusto pakkasesta, kuori homereuna pois kuorimaveitsellä ja pilko juusto paloiksi. Valmista valkoinen kastike sulattamalla voi kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää puolet maidosta ja sekoita huolellisesti, sekoita sitten loput maidot, kiehauta. Lisää joukkoon vuohenjuusto ja keitä parin minuutin ajan.
Mausta valkopippurilla. Kaada voidellun lasagnevuuan pohjalle punaista kastiketta. Laita päälle lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle ensin punaista ja sitten valkoista kastiketta, peitä levyillä. Jatka näin ja laita päällimmäiseksi lasagnelevykerros ja viipailoitu mozzarella.
Paista 200 asteessa 40 minuuttia, anna ruuan vetäytyä hetki ennen herkuttelua.
—
FITLANDIA.fi – naisille jotka juoksevat omia polkujaan