Usko itseesi!

Itseensä uskominen on edellytys kaikelle kehittymiselle niin liikunnan kuin muidenkin elämän osa-alueiden suhteen. Ihmismieli on siitä pirullinen, että se heittää suodattamatta mieleemme ajatuksia, jotka helposti torppaavat uskon omiin kykyihimme. Mieleesi on ehkä joskus saattanut livahtaa joku näistä: ”Itsekurini ei riitä”, ”minulla on sellaiset geenit, että…”, ”helppohan tuon on sanoa, minun tilanteeni on täysin ainutlaatuinen”.

Tällaisten ajatusten ei pidä antaa vaikuttaa uskoon omiin kykyihimme! Otat mielen heittämät negatiiviset ja uskoa heikentävät ajatukset haltuun tunnistamalla ne ja toteamalla sen jälkeen, että ne ovat vain ajatuksia – eivät todellisuus sinusta.

tumblr_n268413Wsi1qc3v62o1_500

Seuraavan kerran kun tunnistat ikävän ajatuksen mielessäsi, ota se haltuun siten, että toteat mielessäsi tai kirjoitat paperille: ”Minulla on mielessäni ajatus, että…” Tämän jälkeen käännät tuon ajatuksen sanoman positiiviseksi ja täytät mielesi positiivisilla asioilla – pystyt takuulla tekemään sen kun vain päätät niin!

Pystyn liikkumaan säännöllisesti!

Pystyn laihtumaan!

Pystyn syömään terveellisesti!

Pystyn juoksemaan 10 kilometriä!

Pystyn lopettamaan tupakanpolton!

Pystyn tekemään, mitä itse haluan!

Mitä muuta juuri sinä pysyt tekemään?

Usein unohdamme, miten upeisiin asioihin olemme jo pystyneet elämässämme ja miten paljon olemme saaneet aikaan. Löydät varmasti omasta elämästäsi asioita, jotka tuntuivat joskus mahdottomilta tai olivat aikanaan vain kaukainen haave tai tavoite. Mikä on sinun elämässäsi tässä hetkessä se asia, joka oli joskus ”mahdotonta minulle”?

http://weheartit.com/entry/154667277/via/KidGurl?utm_campaign=share&utm_medium=image_share&utm_source=tumblr

Kun löydät tuon asian tai jopa useamman, mieti mitä asian saavuttaminen vaati. Todennäköisesti et saanut sitä taivaan lahjana, vaan se vaati jotain pitkäjänteistä tekemistä, joka ei tullut sormia napsauttamalla. Sama asia pätee myös asettamiisi (liikunta)tavoitteisiin, jotka nyt tuntuvat ehkä mahdottomilta – niiden saavuttaminen voi viedä aikaa, mutta uskomalla itseesi pystyt ne varmasti toteuttamaan!

Täytä mielesi siis omaa uskoasi nakerruttavien ajatusten sijaan positiivisilla asioilla. Luota siihen, että kun teet oikeita asioita viikosta ja vuodesta toiseen niin pian tuo aikaisemmin haaveelta vaikuttanut asia on täyttä totta!

Kirjoittaja on Fitlandian perustaja ja liikunta- ja hyvinvointisuunnittelija (UniSport), Seuraa Jussia Instagramissa:@ jupekki

Pysy ajan tasalla liikkumiseen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista tykkäämällä Fitlandiasta facebookissa!

Päivitetty viimeksi 25.07.2015

 

Jussi Pesola

Jussi Pesola, FITLANDIA.fi

Kirjoittaja on Fitlandian perustajajäsen, Urheiluopistojen Personal Trainer, valmentaja ja intohimoinen kilpakuntoilija.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *