Viisi lihaskuntoliikettä juoksijalle

Tässä viisi lihaskuntoliikettä, joilla vahvistat juoksussa tarvittavia lihaksia ja liikeratoja. Nämä liikkeet soveltuvat tehtäväksi myös kotona ilman painoa.

1. Penkillenousu: Pidä huoli, että penkin päällä oleva tukijalka suoristuu täysin ja toinen jalka nousee noin 90 asteen kulmaan eteen nilkka koukistettuna. Keskivartalo pysyy koko liikkeen ajan aktiivisena pienessä jännityksessä.

2. Polvennostokävely paino suorilla käsillä: Voit tehdä liikkeen myös ilman painoa aluksi ja keskittyä liikkeen suorittamiseen hallitusti. Tukijalka pysyy suorassa ja nilkka on aktiivinen liikkeen lopussa.

3. Sivukyykky: Pidä selkä mahdollisimman pystyasennossa ja kyykisty niin alas kuin liikkuvuutesi sallii. Älä päästä painoa päkiöille vaan pidä se kantapäällä/koko jalalla tasaisesti.

4. V-up -vatsalihasliike: Vastakkainen käsi ja vastakkainen jalka kohtaavat keskellä.

5. Kylkinostot: Pidä vartalo suorassa, käsivarsi suoraan olkapään alapuolella. Nostele ylös ja alas hallitusti mutta terävästi!

Hox! Katso myös Fitlandian treenioppaiden joukosta juuri ilmestynyt viiden viikon juoksuohjelma kohti 5.12.2015 järjestettävää Joulujuoksua!

Tykkää Fitlandiasta facebookissa ja pysy ajan tasalla treeniin ja terveellisiin elämäntapoihin liittyvissä asioissa!

Päivitetty viimeksi 9.11.2015

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimituksesta vastaavat liikunta- ja terveysalan ammattilaiset. Loimme FITLANDIA.fi-yhteisön, jotta löytäisit yhdestä ja samasta paikasta luotettavan ja inspiroivan tiedon terveellisen ja liikunnallisen elämän edistämiseksi ja paremman fiiliksen saavuttamiseksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *