Vinkkejä juoksukenkien ostoon

Tässäpä pari vinkkiä, jotka on hyvä pitää mielessä kun suuntaa lenkkarikaupoille:

– Varaa lenkkareiden ostoon aikaa, ei kannata siis lähteä lenkkariostoksille kiireessä. Ajan lisäksi kunnon lenkkareihin kannattaa satsata hieman rahaa – hyvät jalkineet ovat joka pennin arvoiset ja ehkäisevät rasitusvammoja!

– Kenkiä ostaessa kannattaa testata useita eri malleja ja eri valmistajien kenkiä. Se mikä sopii jollekin toiselle, ei välttämättä sovi juuri sinulle. Suomalaisten suosiossa olevien Asics:ien lisäksi on olemassa paljon muitakin hyviä ja varteenotettavia juoksukenkiä.

Juoksukengät_kevääseen_fitlandia

– Kysy myyjältä apua, sillä he ovat ammattilaisia ja osaavat usein auttaa. Kun sinulle tarjotaan jotain kenkää, kysy myyjältä perustelut miksi hän suosittelee kyseistä kenkää juuri sinulle.

– Ota mukaan juoksusukka ja sovittaessa kenkää tarkista, että kengän kärjessä on noin 0,5-1 cm verran tyhjää tilaa. Juoksukenkä ei saa olla liian pieni, tosin ei myöskään liian iso.

– Kannattaa myös miettiä, millaiseen käyttöön kengät tulevat. Perusharrastajan kannattaa satsata hyvin vaimentaviin ja jalkaa tukeviin lenkkareihin, jotta asvalttijuoksussa jalat pysyvät ehjänä. Jos puolestaan on tapana juosta poluilla ja maastossa, kannattaa kengän valinnassa ottaa huomioon esimerkiksi kengän väri (valkoiset kengät eivät todennäköisesti ole ensimmäisen polkulenkin jälkeen enää valkoiset) ja pitäväksi tehty pohjan muotoilu.

Mitä asioita sinä painotat juoksukengän valinnassa? Oletko saanut ammattilaisen opastusta kengän valintaan? Kerro se alla!

Päivitetty 29.2.2016

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimitus

Fitlandian toimituksesta vastaavat liikunta- ja terveysalan ammattilaiset. Loimme FITLANDIA.fi-yhteisön, jotta löytäisit yhdestä ja samasta paikasta luotettavan ja inspiroivan tiedon terveellisen ja liikunnallisen elämän edistämiseksi ja paremman fiiliksen saavuttamiseksi.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *