Vuoden 2013 parhaat lenkkikengät

Runner’s world -lehti listaa vuosittain oman näkemyksensä mukaan parhaat lenkkikengät. Valinnat perustuvat lehden eri kansainvälisten julkaisujen päätoimittajien valintoihin. Runner’s Worldilla on yhteensä 14 eri kansainvälistä julkaisua. Tässä tulokset:

 

Voittaja: Nike Flyknit Lunar+ 1

Kuvan lähde: stadium.fi

Kuvan lähde: stadium.fi

 

Perusteluja: Kehuja saa erityisesti päällinen, joka on tehty yhtenäisestä kankaasta ilman turhia saumoja. Ratkaisun vuoksi kenkä istuu hyvin jalkaan, ei hierrä helposti ja on kevyt. Lisäksi kenkä saa kehuja ”tasaisesta matkanteosta” (smooth ride), joka on kevyen ja matalan, mutta silti hyvin vaimentavan Lunarlon-pohjan ansiota. Myös ulkonäkö kerää kehuja.

 

Paras uusi tulokas: Adidas Energy Boost

151022_002

Kuvan lähde: stadium.fi

Perusteluja: Adidaksen kehittelemä uusi styroksimainen pohjamateriaali saa kehuja. Se on kevyt, vaimentava ja erityisen joustava. Myös kengän päällysmateriaali saa kehuja joustavuudestaan.

Kirjoittajan huomio: Hankin itse energy boostit tänä syksynä ja isorakenteisena juoksijana voin todeta omasta kokemuksestani, että kenkä todella on joustava. Energy Boostilla juostessa askel rullaa hyvin ja jopa lähes 100 kiloinen kaveri tuntee ”pomppivansa” eteenpäin näillä kengillä. Suosittelen kokeilemaan urheiluliikkeessä jalkaan näitä!

 

Paras update: Saucony Kinvara 4

Näyttökuva 2013-12-13 kello 11.44.29

Kuvan lähde: Saucony.com

Perusteluja: Kengän aikaisempaan 3. versioon (jonka mainos yläpuolella) on tehty muutamia muutoksia, jotka nostavat kengän Runner’s Worldin toimittajien silmissä parhaaksi ”päivitykseksi”. Kengän pohjaa on kevennetty hieman ja siinä on käytetty korkeampilaatuista materiaalia. Kengän päällysosan ulkonäköä on pelkistetty.  

 

Paras ostos: Nike Pegasus+ 30

Näyttökuva 2013-12-13 kello 12.01.03

Kuvan lähde: nike.com

Perusteluja: Kengän hinta-laatu-suhdetta pidetään parhaana. Ns. mukavat kengät, jotka sopivat monille. Kengissä on hyvä vaimennus.

 

Onko sinulla kokemusta näistä kengistä? Lisäisitkö kenties jonkun muun mallin parhaiden kenkien joukkoon?

FITLANDIA.fi – naisille jotka juoksevat omia polkujaan

Päivitetty viimeksi 15.12.2013

Kenkäarvostelun alkuperäinen lähde: http://www.runnersworld.com/running-shoes/the-greatest-shoes-in-the-world

(Artikkeli ei ole sponsoroitu)

 

 

 

Jussi Pesola

Jussi Pesola, FITLANDIA.fi

Kirjoittaja on Fitlandian perustajajäsen, Urheiluopistojen Personal Trainer, valmentaja ja intohimoinen kilpakuntoilija.

Kommentit (0)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *